Snelle Levering door Nederland, België & Duitsland

A+ Kwaliteit + CE Keuring & Duidelijke montage handleiding.

Professioneel maat en vakwerk

 • Snelle leveringen in Nederland

 • Laagsteprijs garantie

 • Montage & Maatwerk

 • Gratis inmetingen en Advies

Automatische zonwering

Per baan te verstellen
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Hoogwaardige afwerking
Kaatst warmtestralen af
Gemakkelijk te bedienen

Evenals bij Gumax® terrasoverkappingen, heeft u bij Gumax® zonwering de keuze uit de profielkleuren mat antraciet (RAL 7016) en mat wit (RAL 9016). Zo sluit uw zonwering naadloos aan op uw Gumax® terrasoverkapping. Het zonweringsdoek wordt geleverd in een witte kleur met zilveren gloed. Felle zonnestralen worden hierdoor tegengehouden, maar er ontstaat geen verduistering onder uw overkapping. 

Afmetingen

 1. Hoogte onder de dakplaten: minimaal 88mm
 2. Breedte tussen de liggers: 936 - 950mm
 3. Diepte tussen muurprofiel en goot:
  Verkrijgbaar in lengte 2500mm 2463-2502mm
  Verkrijgbaar in lengte 3000mm 2963-3002mm
  Verkrijgbaar in lengte 3500mm 3463-3502mm
  Verkrijgbaar in lengte 4000mm 3963-4002mm

Effect onder polycarbonaat & Glazen overkapping

In tegenstelling tot traditionele canvas zonweringsdoeken, creëert Gumax® automatische zonwering niet alleen schaduw, maar wordt de warmtestraling ook effectief gereflecteerd. Dit is te danken aan het revolutionaire zonweringsdoek dat is vervaardigd uit een kunststof doek met gewoven aluminium draden. Hierdoor reflecteert de zonwering van Gumax® 73% van het zichtbare licht en maar liefst 89% van de warmtestraling. 

Effect onder glas en polycarbonaat

Gumax® zonwering is zowel effectief onder overkappingen met glazen daken als polycarbonaat daktypen. In onderstaande grafiek worden de temperatuurverschillen tussen overkappingen met Gumax® zonwering en zonder zonwering weergegeven. Deze berekening is uitgevoerd in een situatie met toenemende en afnemende zonnestraling gedurende de dag en is de temperatuur zoals gemeten net onder het dak. Deze berekening* is uitgevoerd onder de volgende fictieve situatie:

 • De terrastegels houden veel warmte vast;
 • De zon heeft vrij spel zonder bewolking;
 • De buitentemperatuur bedraagt op het warmst van de dag 30 graden;
 • De overkapping is aan beide zijkanten afgesloten en de voorzijde open;

De lijnen in de grafieken geven de verschillende daktypen van Veranda XL weer: een glazen dak, IQ-Relax polycarbonaat, opaal polycarbonaat en helder polycarbonaat. Voor alle daktypen geldt een aanzienlijk temperatuurverschil wanneer er Gumax® zonwering gebruikt wordt, waarbij het effect van zonwering in combinatie met een glazen dak uiteindelijk het grootst is. * Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Doordat iedere situatie anders is, is de berekening uitgevoerd in een fictieve situatie. Er zijn vele factoren die de uiteindelijke temperatuur onder uw overkapping beïnvloeden.

Bediening

Gumax® automatische zonwering bedient u eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening. De elektrische motoren van de zonweringsstroken zijn zowel gezamenlijk als individueel te besturen. Dit is mogelijk tot maar liefst 16 individuele banen. U kunt de zonwering tevens op iedere positie stilzetten. Zo creëert u schaduw op de gewenste plekken onder uw overkapping.